Over deze opleiding

Wat is de studierichting Brood- en Banketbakkerij Duaal OK3?

In de opleiding Grootkeuken en Catering Duaal combineer je (na het vinden van een werkplek) normaal gezien 2 dagen op school met 3 dagen op de werkvloer. Zo zet je je kennis onmiddellijk om in praktijk. Dit is de ideale situatie, maar het hangt van je werkplek af of deze ideale regeling kan gevolgd worden. Als je kan werken, gebeurt dit volgens de CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) van de sector. Je krijgt alle nodige info daarover via de school.

Deze opleiding wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de derde graad beroepssecundair onderwijs binnen het studiegebied Voeding en Horeca.

Deze duale opleiding is gebaseerd op de beroepskwalificaties :

  • bakker (niveau 4 van de Vlaamse kwalificatiestructuur)
    • banketbakker (niveau 4 van de Vlaamse kwalificatiestructuur)

Wat leer je in de studierichting Brood- en Banketbakkerij Duaal OK3?

Meer dan de helft van de lessen (minimaal 20 u per week) breng je door op de werkvloer bij een bakker. Duaal leren is enkel bedoeld voor arbeidsrijpe leerlingen of quasi arbeidsrijpe leerlingen. De opleiding Brood- en Banketbakker duaal wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de derde graad beroepssecundair onderwijs.

Naast de beroepsgerichte vorming volg je ook een dag Project Algemene vakken en Engels.

Toelatingsvoorwaarden

Lesplaats(en)

Wat na deze opleiding?

Wat kan je worden met een diploma Brood- en Banketbakkerij Duaal OK3? 

Als je deze opleiding succesvol hebt afgerond kan je onmiddellijk aan het werk. De meest logische beroepen zijn onderstaande:

  • Bakker (knelpuntberoep)
  • Bakkershulp (knelpuntberoep)
  • Patissier chocoladewerker ijsbereider (knelpuntberoep)
    • Industrie
    • Horeca
  • Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
  • Productieoperator voedingsindustrie (knelpuntberoep)

Wil je je nog verder bijscholen dan kan je na deze opleiding nog een graduaat of Se-n-Se volgen.