Samenwerking bedrijven en organisaties 

Om onze leerlingen een mooi toekomstperspectief te bieden, hebben we andere partners zoals het bedrijfsleven broodnodig.  

Niet alleen om onze leerlingen stages of werkplekleren aan te bieden, maar ook om mee na te denken en te kijken naar de competenties en leerlijnen van onze leerlingen. Ook het delen van installaties, gebouwen én zelfs leerkrachten behoren tot de mogelijkheden. We hebben een specifieke dienst opgericht die de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt moet verkleinen.  

Zie jij mogelijkheden in jouw bedrijf of organisatie om jongeren een leerkans aan te bieden op de werkvloer? Neem contact op met: 

Pascale D’hont 

Of wil je op een andere manier samenwerken of ons leren kennen? Contacteer dan axel.dingemans@so.antwerpen.be  

 

Zorglab  

Veilig oefenen 

Studenten Verpleegschool

Binnenkort komt er in het gebouw van Verpleegschool Antwerpen een Open zorg lab bij: een plek voor simulatieleren en trainingen in een hoogtechnologische zorgsetting.  

Onze leerlingen uit diverse zorgopleidingen zullen hier vanaf september 2024 veilig kunnen oefenen in een reële context. 

Momenteel wordt het concept Open Zorglab verder uitgewerkt. Hiervoor werken we ook samen met het Zorgbedrijf Antwerpen en ZNA.